Acket Drukkerij Kartonnage

Spelen met licht

– Acket Drukkerij en Kartonnage is met haar pand gesitueerd aan de hypermoderne Weg van de Toekomst in Oss. Acket is een familiebedrijf met als belangrijkste visie ethisch zaken doen en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Aangezien duurzaamheid ook bij Zirvic een van de belangrijkste pijlers is, sloot Zirvic perfect aan bij de bedrijfsfilosofie van Acket en bij het beoogde duurzame karakter van de Weg van de Toekomst.

 

De wensen

Na het zien van het succesvolle resultaat bij Cultureel Centrum De Pas in Heesch was ook Acket overtuigd wat verlichting kan doen voor een pand en besloten zij contact op te nemen met Zirvic. De wensen van Acket waren duidelijk: vier verlichtingsstroken in de kleuren Cyaan, Magenta, Yellow en Blue. Drie van de vier standaard PMS drukkleuren en met als vierde kleur in plaats van Black de kleur Blue die naast de andere drie kleuren tevens in het logo van Acket naar voren komt. Daarnaast had men de wens dat deze vier lichtbundels zouden kunnen wisselen van kleur. Hieronder zie je een (versneld) filmpje van het resultaat, hoe de kleuren in elkaar overlopen en hoe ze wisselen van vlak. 

 

 

 

PMS drukkleuren

Aangezien het een grote wand betrof waar deze verlichting geplaatst zou worden werd al gauw het idee ontwikkeld om gebruik te maken van grote 1250-11 RGB armaturen met maatwerk lenzen en een doordacht aansturingsysteem. Met maar liefst elf lenzen per bak, is hiermee een groot vlak sterk aan te lichten. Over een lengte van 20 meter zijn vier 1250-11 RGB armaturen geplaatst die elk één van de vier kleuren overbrengt op de wand. Via een gebruiksvriendelijk systeem kan de verlichting aangepast worden naar iedere RGB kleur waardoor de vier beoogde PMS kleuren perfect zijn nagebootst.

 

Wisselen van de kleuren

Een andere wens van Acket was om deze vier verlichtingsstroken te laten wisselen. Hiervoor is speciale software geschreven die ervoor zorgt dat de kleuren in elkaar overlopen en zo steeds wisselen van vlak. Op deze manier kan Acket spelen met het licht op de wand waardoor het pand nu in ieder geval niet onopgemerkt zal blijven door de vele passanten. “Het resultaat is uiteindelijk zelfs boven verwachting en straalt precies uit wat we wensten”; zoals Acket het zelf mooi verwoordde. 

De Fontein  De gemeente Heesch wilde naast het renoveren van de natuurstenen dwarsliggers, de fontein ook een nieuwe
Traditionele vormen, een klokkentorentje en prachtige ornamentiek. Dit voormalige raadhuis is met recht een schitterend
Gevelbord met geïntegreerde LED verlichting    - Routz is met haar pand gesitueerd aan de A2 in Echt. Allereerste
Spelen met licht – Acket Drukkerij en Kartonnage is met haar pand gesitueerd aan de hypermoderne Weg van de Toekomst
Opvallend en elegant -  De gemeente Bernheze en cultureel centrum De Pas zijn gezamenlijk in hetzelfde gebouw
“The smart choice in LED” - Strijbosch “The smart choice in electronics”, dat is de slogan van Strijbosch. Een slogan
Bijzonder geavanceerd  - Van Herpen Haar & Bijoux in Heesch is in alle opzichten een bijzondere salon. Zo staat