Kunst object de Fontein 'Het Labrys' en Creatief Centrum de Eijnderic aangelicht

De Fontein 

De gemeente Heesch wilde naast het renoveren van de natuurstenen dwarsliggers, de fontein ook een nieuwe uitstraling geven.  Zij besloten dat de fontein voorzien diende te worden van nieuwe verlichting. De gemeente Heesch nam contact op met Zirvic om te kijken wat zij konden betekenen. Een vereiste was dat de lichtbron overdag niet zichtbaar mag zijn, dit zou namelijk de uitstraling van het kunstwerk  kunnen ondermijnen. Uiteraard moest Zirvic ook rekening houden met het feit dat mensen die ‘s avonds langs de fontein af fietsen of lopen niet verblind mogen worden. Daarnaast mocht het kunstwerk opzich niet aangetast worden en moest de verlichting uiteraard waterdicht zijn. Genoeg uitdaging dus! 
 

De technische invulling

Om aan deze eisen te kunnen voldoen werd er door Zirvic een constructie tekening gemaakt met lijnverlichting.  Het licht diende gebundeld te worden op de plaatsen waar men het licht op wilde laten vallen, zoals de pilaren. Zirvic moest de juiste openingshoek berekenen om de gewenste uitwerking te krijgen.  Met behulp van de berekeningen en de constructietekening kon Zirvic aan de slag met het construeren van de maatwerk LED armaturen.
 

Zirvic besloot in overleg met de gemeente Heesch de kleurtemperatuur van 4500 Kelvin toe te passen, deze kleurtemperatuur behoudt de natuurlijke kleur van de stenen.  Zo blijft ook de oorspronkelijke look van Labrys vrijwel intact en wordt er geen afbreuk gedaan aan het kunstwerk.
 

Op 3 september 2015 is de fontein weer op de vaste plaats opgebouwd. De gehele renovatie heeft uiteindelijk een fraai en een op en top resultaat opgeleverd waar de bewoners van de gemeente Heesch voor een lange tijd weer van kunnen genieten. 
 

Creatief Centrum de Eijnderic 

Naast het mooie Oude Raadhuis en de Fontein is Zirvic ook gevraagd om het historisch pand van het Creatief Centrum de Eijnderic aan te lichten. Het pand van de Eijnderic leent zich uitstekend om subtiel met warm wit licht aan te lichten. Zirvic zorgde er met passende LED-verlichting voor dat de pracht van dit pand ook ’s avonds volledig tot zijn recht komt. Belangrijk hierbij was met name, dat alle karakteristieke elementen van het pand op een gepaste wijze verlicht zouden worden. Om de juiste belichtingshoek te kunnen realiseren, zijn eveneens maatwerk-lenzen gecreëerd. De armatuur zorgt voor een energiezuinige en krachtige bundel licht. Tevens ligt dit pand mooi in lijn met de Fontein, zoals op sommige foto's is te zien. Daarom is er ook voor de gezorgd dat de kleurwarmtes op elkaar zijn afgestemd waardoor het een mooi geheel wordt in het centrum.

 

De Fontein  De gemeente Heesch wilde naast het renoveren van de natuurstenen dwarsliggers, de fontein ook een nieuwe
Traditionele vormen, een klokkentorentje en prachtige ornamentiek. Dit voormalige raadhuis is met recht een schitterend
Gevelbord met geïntegreerde LED verlichting    - Routz is met haar pand gesitueerd aan de A2 in Echt. Allereerste
Spelen met licht – Acket Drukkerij en Kartonnage is met haar pand gesitueerd aan de hypermoderne Weg van de Toekomst
Opvallend en elegant -  De gemeente Bernheze en cultureel centrum De Pas zijn gezamenlijk in hetzelfde gebouw
“The smart choice in LED” - Strijbosch “The smart choice in electronics”, dat is de slogan van Strijbosch. Een slogan
Bijzonder geavanceerd  - Van Herpen Haar & Bijoux in Heesch is in alle opzichten een bijzondere salon. Zo staat